Monday, May 4, 2009

Mei 7 - Macam-macam boleh jadi

Menteri Besar Perak yang sah, Datuk Seri Mohammadd Nizar Jamaluddin berkata, semua wakil rakyat Pakatan Rakyat akan menghadiri Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak pada 7 Mei ini,

Speaker, V. Sivakumar menegaskan banyak isu akan dibangkitkan beliau melalui perbincangan dengan pihak polis, Setiausaha Kerajaan Negeri dan pihak yang terlibat dalam persidangan tersebut.

Amat menarik sekali untuk kita semua ikuti persidangan DUN Perak pada 7 Mei ini.Tentu ada banyak kejutan-kejutan yang bakal ditimbulkan oleh kedua belah pihak yang bertentangan nanti.

Notis persidangan DUN yang diedarkan oleh Abdullah Antong itu sendiri menjadi isu kerana ianya tidak pernah dirujuk dan dirunding mendapat persetujuan Speaker Dewan.

Isu tempat duduk antara dua kumpulan – siapa yang patut berada disebelah kanan Speaker kelak? Mungkin keputusan perbicaraan pada 5 dan 6 Mei ini akan dapat menentukannya.

Andainya Mahkamah Tinggi berpihak kepada Zambry dalam keputusannya pada 5 dan 6 Mei ini, maka Zambry dan kuncunya akan duduk disebelah kanan speaker.

Bagaimana pula dengan kedudukan 3 katak itu?

Perhatian akan tertumpu terhadap langkah yang akan diambil oleh Speaker.Kita percaya Pakatan Rakyat telah bersedia dengan strategi mereka tersendiri.Adakah Speaker akan tendang 3 katak itu keluar Dewan? Dan gantung semula Zambry dan kuncukuncunya? Macam-macam boleh diramalkan.

Menghalang media tertentu untuk membuat liputan persidangan DUN Perak pada 7 Mei ini dilihat se4bagai sat cubaan Umno/BN untuk melindungi kerja jahat mereka ini dilihat oleh dunia.

Rakyat yang prihatin terhadap perjuangan menegakan keadilan untuk rakyat mesti hadir untuk menyaksikan sendiri perkembangan yang menarik bakal berlaku pada 7 Mei ini. Jangan biarkan 3 katak mencorakan untung nasib kita dimasa hadapan.-alhusseyn blog

0 ulasan: