Monday, March 23, 2009

Risalah fitnah terhadap PAS, laporan polis dibuat

BUKIT GANTANG, 21 Mac :- Menjelang pilihanraya kecil Parlimen Bukit yang tidak berapa lama lagi sudah terdapat usaha pihak tertentu untuk memburukkan PAS dan Pakatan Rakyat dengan melakukan provikasi dengan mengedarkan risalah berunsur fitnah risalah berunsur fitnah dan provokasi yang dicetak dan disebarkan oleh pihak yang tidak bertangongjawab .

Risalah fitnah yang berunsur provakasi itu dikatakan ditemui oleh seorang penyokong PAS sebaik sahaja selesai menunaikan solat jumaat semalam lalu di Masjid Bendang Siam.

Menurut Ketua Penerangan Operasi Jentera Pilihanraya PAS Bukit Gantang yang juga Adun Titi serong, Khalil Idham Lim risalah itu telah diberikan oleh Setiausaha Jentera Pilihanraya PAs, Salman Salleh kepadanya bagi membuat tindakan selanjutnya..

Meneliti surat berwarna putih itu jelas dicetak gambar DYMM Sultan Perak Dan Mufti Kerajaan Perak yang ditulis dengan perkataan 'Ini Anjing Barisan Nasional"

Khalil Idham melahirkan rasa terkejut dengan risalah berunsur fitnah dan beliau yakin perbuatan ini dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab menjelang pilihanraya kecil Parlimen Bukit Gantang .

"Saya menafikan sama sekali risalah fitnah ini dicetak dan dikeluarkan oleh Jentera Pilihanraya PAS Bukit Gantang, saya percaya ini adalah kerja yang dilakukan oleh pihak tertentu yang tidak bermoral yang sengaja mahu membuat provokasi dan mahu melagakan PAS dengan DYMM Sultan Perak dan Mufti Kerajaan Perak," tegasnya.

Sehubungan itu beliau telah membuat satu laporan polis pada jam 5.15 petang semalam di Balai Polis Changkat Jering dan meminta pihak polis membuat siasatan terperinci siapakah yang bertanggungjawab mencetak dan mengedarkan risalah yang berunsur fitnah yang memburuk burukan PAS dan Pakatan Rakyat.

"Kita mahu pihak yang bertanggungjawab dengan pengedaran risalah berunsur fitnah ini didakwa ke mahkamah, " katanya.Harkahdaily.-cinaIslam

8 ulasan:

anonymous said...

YB Nizar BUKAN calun yang sesuai di B Gantang.

Jika sokongan kaum cina dan india tidak padu 100% menyokong atau sokongan kaum melayu kurang dari 40% maka Pakatan Rakyat akan mengalami kekalahan.

Sokongan kaum melayu terhadap YB Nizar sudah menurun akibat 'sembah derhaka' terhadap Sultan Perak.

Sebaran "risalah anti mufti dan Sultan" sedikit sebanyak akan memberi kesan buruk terhadap PR.
(dalam 10, 1 atau 2 orang akan percaya ini perbuatan PR)

Kaum melayu/Islam sudah mula bertambah ramai TIDAK setuju PAS bergabung dengan DAP.

PKR sudah menampak kan berbagai masalah dalam PR.

naruto said...

memang PAS tidak Sepatutnya bergandingan dengan DAP Sejak Dari Mula lagi. Perjuangan Pas Bersama DAP adalah Tidak Releven Sama Sekali!!!!!

pemerhati sepi said...

Apa ler si anon dan naruto nih.. sampai sekarang ungkapan masih untuk melaga-laga.. BIAR BERKAWAN DENGAN DAP dah tahu dia memang tak perjuangkan islam, tetapi sudah mula mendekati dengan ciri kepimpinan islam bila berkawan dengan Islam.. LAGI BURUK BERKAWAN DENGAN UMNO yang pemimpin nampak sahaja Islam, tapi ajaran Islam ditunggang lintang pukang..

Isu sembah derhaka lagi yang dimainkan.. wei kawan.. banyak komen dah menjelaskan mengenai sumpah derhaka nih.. tak paham lagi ker..

YB Nizar memang sesuai.. buat masa sekarang nampak hanya dia dapat menyatupadukan MELAYU, CINA DAN INDIA.. dan dia bukanlah melaga-lagakan melayu dengan melayu, melayu dengan bangsa lain..

KALAU PAS BERKERAS MENGIKUT KATA HAJI HADI BERGABUNG DENGAN BEE END MEMBENTUK KERAJAAN PERPADUAN.. PASTI MUSNAHLAH PAS.. TERMASUK AKU YANG TAKKAN SOKONG LANGSUNG PAS SELEPAS ITU.. KERANA JIKA BERGABUNG, PAS AKAN MEMILIH PANGKAT DAN KUASA BUKAN LAGI PERJUANGAN ISLAMNYA..

Tapi aku percaya Hj. Hadi hanya mengeluarkan pendapat peribadinya sahaja..

anonymous said...

Lebih 500 tahun Islam memerintah Spain. Mengapa Spain tidak menjadi negara Islam? Akhirnya kerajaan Islam hancur. Spain kembali di bawah perintah kafir hingga hari ini.

DAP ada agenda tersendiri hingga sanggup ber pura2 berminat tentang Islam. Mengapa PAS tersangat mudah percaya ke pura2 an DAP ini?

Sebenarnya PAS juga ada agenda nya tersendiri juga. Kerana terlalu ingin berkuasa, dan terlalu ingin menghancurkan UMNO sanggup bersengkokol dengan DAP.

Episod seperti ini lah yang menyebabkan negara pimpinan Islam di Spain dan India hancur.

Satu masa dulu PAS pernah kata UMNO kafir kerana berkongsi kuasa demgan MCA dan MIC, sekarang apa macam. Siapa yang kafir?

Arifgha said...

Apa2 hal pun balik bukak tafsir al-quran, bila musuh cenderung ke arah perdamaian....apa nak buat? Dalam al-quran ada penyelesaian nya...tak caya? Balik baca...
Isu Kafir ni kena fahamkan betul2..jangan kita rugi dunia dan akhirat...ni pun balik baca kitab mastika hadis..ada dalam tu...kalu tak jumpe maknanya tak cari laa tuu..

M.H.A Hamzah said...

apa kata kita dok sama2 tlg menangkan calon PAS di P59 bukit gantang ni drp kita berbalah sesama kita.

Arifgha said...

Betul..betul..jom

azmykelanajaya said...

DEMOKRSI BERPARLIMEN ADALAH DEMOKRASI TERPIMPIN MELALUI KEPATUHAN TERHADAP UNDANG-UNDANG DAN PERLEMBAGAAN SESEBUAH NEGARA UNTUK MEWUJUDKAN KEAMANAN SEPANJANG MASA.
IA BUKANNYA KEBEBASAN MEMBUTA TULI DAN TAFSIRAN MENGIKUT NAFSU HATI SERTA HUKUM AKAL YANG CETEK TANPA MENGHORMATI KEMULIAAN UNDANG-UNDANG.
ALLAH SWT MENGHANTAR MANUSIA KE DUNIA BUKAN UNTUK HIDUP DENGAN PERATURAN SENDIRI DAN BEBAS LAKUKAN APASAJA. MANUSIA DIPIMPIN OLEH UTUSAN ALLAH SWT IAITU PARA NABI DAN RASUL.
DEMOKRASI YANG DIPIMPIN OLEH NABI DAN RASUL TELAH MELAHIRKAN MANUSIA YANG BERAKHLAK MULIA MALAH MAMPU MENARIK RAHMAT DAN BANTUAN DARI ALLAH SWT WALAUPUN RASUL SAW TIDAK BERSAMA MEREKA.
ALLAH SWT PERKENAN SOLAT DAN DOA SAHABAT,SAAD ABI WAQAS R.A BERSAMA JEMAAH DAKWAHNYA KE CINA MELINTASI SUNGAI BERSAMA KUDA MEREKA TANPA SETITIK AIR PUN TERKENA PADA KAKI KUDA SAHABAT. MALAH BANYAK LAGI KISAH SAHABAT YANG MENDAPAT NUSRAH(BANTUAN) DARI ALLAH SWT TANPA RASUL SAW DISISI MEREKA.
INILAH HASIL MANUSIA YANG DIDIDIK MELALUI PROSES DEMOKRASI TERPIMPIN. SEBALIKNYA,MANA-MANA MANUSIA YANG CUBA HIDUP DENGAN PRINSIP "KEBEBASAN TERSENDIRI" MAKA KAUM TERSEBUT BUKAN MENUJU KEJAYAAN TAPI SEBENARNYA MEREKA MENUJU KEHANCURAN DAN NASIB MEREKA SAMALAH DENGAN NASIB KAUM YANG TERDAHULU.
KENAPA PIHAK PERIKATAN RAKYAT YANG BERPAKSIKAN ISLAM SEBAGAI TERAS HANYA BERDIAM DIRI BILA RAKAN KONGSI MEREKA DENGAN LANTANG AGAR DIBERIKAN "KEBEBASAN" SEPENUHNYA?
HALALKAH FITNAH MELULU DAN ADAKAH IANYA TERMASUK KEBEBASAN HAK INDIVIDU YANG TIDAK BOLEH DICABUL?
DARI SUDUT PERSPEKTIF MANA YANG DILIHAT OLEH PAKATAN RAKYAT MENGENAI ISU KEBEBASAN MUTLAK?HARUSKAH DIKETEPIKAN KETETAPAN HUKUM ILAHI BILA BERBICARA SOAL KEBEBASAN?
JAUH DI SUDUT HATI KARPAL SINGH,KETETAPAN ALLAH SWT PUN MUNGKIN DIPERSOALKAN KERANA DIALAH SELALUNYA MEMBANTAH DENGAN KERAS ISU PERLEMBAGAAN DAN PERUNDANGAN ISLAM YANG CUBA DI KETENGAHKAN OLEH PARTI PAS,SEOLAH OLAH ISLAM TIDAK BEBAS.
SIAPA KARPAL YANG BEGITU BEBAS MENGKRITIK SULTAN DAN MEMPERSOALKAN KREDIBILITI RAJA YANG DI PERTUAN AGONG.
HEBAT SANGATKAH BELIAU HINGGA BOLEH MENGHENTAM SIAPA SAJA,ADAKAH KERANA BELIAU BERKERUSI RODA MAKA SINDIRANNYA TIDAK PERLU DIAMBIL KIRA.
GOLONGAN INILAH YANG LANTANG MEMEKIK MERAUNG AGAR "KEBEBASAN MUTLAK" DIBERIKAN DAN MINTA AGAR SEMUA AKTA YANG TERLIBAT DIHAPUSKAN,UNTUK APA?SUPAYA LAHIRNYA KEBEBASAN KEPADA TUKANG-TUKANG FITNAH DAN BERI LALUAN KEPADA MEREKA UNTUK JADI PENGLIPURLARA ZAMAN INI.
LIHATLAH SENDIRI TUKANG-TUKANG FITNAH YANG SEWENANGNYA MENABUR FITNAH DAN MENGOLAH CERITA,SAMA SEPERTI ZAMAN NABI DAN RASUL TERDAHULU,MISI MEREKA HANYA SATU;MEMESONGKAN KEPERCAYAAN YANG DIBINA DARI ALLAH YANG ESA KEPADA MENYEMBAH KEMBALI BATU DAN KAYU DAN SEGALA BERHALA YANG ADA BAHKAN MENYEMBAH BINATANG PELIHARAAN. INILAH KEHENDAK TUKANG FITNAH,MENGAUT KEUNTUNGAN DARI PENDERITAAN ORANG LAIN.
MUSTAHIL TUKANG FITNAH ZAMAN INI SEKADAR MENULIS MENGIKUT RASA,SANGGUP BERSENGKANG MATA SEMATA MATA HENDAK MENGHASILKAN NUKILAN HALWA TELINGA TANPA FIKIR KESAN KEPADA YANG DIFITNAH SERTA KESAN KEPADA AHLI KELUARGA MEREKA TANPA MENERIMA APA-APA BAYARAN.
MUSTAHIL TUKANG FITNAH YANG UMUR DAH SENJA TIDAK MEMPUNYAI SIMPANAN LANGSUNG,DIMANA DIHABISKAN SIMPANAN MASA MUDA-MUDA DULU?
5000 "PENJAMIN" INI SANGGUPKAH BERSUBAHAT DEMI SEBUAH PENIPUAN?
5000"PENJAMIN" INI MUNGKIN BERTINDAK ATAS DASAR KESIAN,PERSOALANNYA CERDIKKAH KITA?MASA DIA DAPAT UPAH YANG LUMAYAN,INGAT KAH DIA KEPADA KITA SEMUA?
KIRANYA KITA SEMUA BERTINDAK SEBAGAI PENJAMIN MAKA SETIAP KALI PEMBOHONGAN YANG NYATA DAN DISENGAJAKAN KITA JUGA AKAN MENERIMA "SAHAM" YANG SAMA DI AKHIRAT KELAK,LUPAKAH KITA PADA ALLAH SWT YANG MENCIPTAKAN KITA.
SEOLAH OLAH KITA SEBAGAI PENCETUS SEMANGAT UNTUK TUKANG KARUT INI TERUS MENGHASILKAN KARYA "SI TONGGONG DENGAN LABUNYA".
SEBAGAI RAKYAT MALAYSIA YANG WARAS MAKA BERFIKIRLAH DI TAHAP KEWAJARAN YANG PALING TINGGI DEMI SEBUAH NEGARA YANG KERDIL,YANG PUNYA CITA CITA MURNI UNTUK MEMBANGUN BERSAMA RAKYATNYA DENGAN AMAN DAN MAKMUR.