Tuesday, March 17, 2009

UMNO main kotor, sebar buku burukkan PAS di Bukit Gantang

Walaupun baru sahaja mengumumkan calonnya dan pihak PAS sudah memaklumkan pada 26 Mac ini baru akan umumkan calonnya, UMNO telah main kotor.

Kelmarin saya melaporkan dari seorang penduduk Bukit Gantang yang menceritakan Ketua Bahagian UMNO yang juga ADUN Terong menyalahgunakan pentas PIBG untuk menghentam PAS dan Tok Guru di SK Panglima Bukit Gantang.

Saya menerima satu lagi Email dari orang yang sama menceritakan kebokbrokan UMNO dan BN yang mula main kotor, email aslinya seperti dibawah:

ASSALAMUALAIKUM YB, TANGGAL 16 MAC 2009 SAYA SEKELUARGA BEGITU TERKEJUT BILA MENJUMPAI BUKU TERSEBUT BERADA BERHAMPIRAN RUMAH KAMI. SAYA PERCAYA BUKU INI DILETAKKAN OLEH PIHAK2TERTENTU YG BERTUJUAN UNTUK MEMBURUKKAN PAS. SAYA SEKELUARGA TIDAK SANGGUP MEMBACA BUKU TERSEBUT KERANA IA JELAS TERPESONG DARI AQIDAH ISLAM. YG SAYA KESALKAN PENULIS BUKU TERSEBUT PANDAI MEMUTARBELITKAN AYAT AL-QURAN DAN AL-HADIS SEMATA2 UNTUK MEMBURUKKAN PAS. JIKA PIHAK YB INGIN MELIHAT BUKU TERSEBUT ADA PADA SAYA. SAYA PERCAYA BUKU INI DICETAK UNTUK KEMPEN PILIHANRAYA BUKIT GANTANG. HARAP YB DAPAT DEDAHKAN PERKARA INI AGAR UMUM DAPAT MENGETAHUINYA...ANAK KOMANDO REJIMEN 1.

Inilah sikap bacul dan penakutnya UMNO, kalau berani saya cabar pemimpin UMNO untuk berdebat dengan ulama PAS dalam soal ini. Saya pun boleh mewakili PAS walaupun ilmu agama saya tidak setinggi mana, namun saya dapat dedahkan kesesatan UMNO dan kebenaran PAS, Insya Allah.

Sesudah itu kalau berani berceramahlah keliling Bukit Gantang mengenai isi kandungan buku itu. Saya yakin orang akan kata penceramah itu sudah "gila khinzir"....- dipetik dari cinaIslam

1 ulasan:

Baginda Reformasi said...

tolong ini perkara besar..